Aby wyłączyć widoczność Gaming Hub, otwórz Ustawienia, wybierz Zaawansowane funkcje i dezaktywuj przełącznik Gaming Hub. Ta operacja ukrywa aplikację na ekranie głównym, ale nie usuwa zapisanych danych.
Jak wyłączyć ikonę Gaming Hub?
Wykonaj następujące kroki:
- Otwórz Ustawienia na urządzeniu Samsung.
- Stuknij opcję Zaawansowane funkcje.
- Znajdź pozycję Gaming Hub i wyłącz znajdujący się przy niej przełącznik.
Nazwy menu i położenie przełącznika mogą się nieznacznie różnić zależnie od modelu telefonu lub tabletu oraz wersji nakładki One UI.
Jak usunąć dane osobowe z Gaming Hub?
Wyłączenie widoczności aplikacji nie jest równoznaczne z usunięciem danych ani konta Samsung. Jeśli chcesz skasować dane osobowe zapisane w Gaming Hub:
- Otwórz aplikację Gaming Hub.
- Stuknij Więcej. W nowszych wersjach opcja znajduje się zwykle w prawym górnym rogu, a w wersjach niższych niż 7.0 może być dostępna w prawym dolnym rogu.
- Wybierz Ustawienia.
- Stuknij Skasuj dane osobiste i potwierdź operację przyciskiem Usuń.
Usunięcie danych jest nieodwracalne. Po potwierdzeniu nie będzie można ich odzyskać, a korzystanie z Gaming Hub może być tymczasowo ograniczone podczas trwania procesu.